Steensoorten en onderhoud

Enkel bij graniet zijn huishoudelijke reinigingsmiddelen toegestaan. De overige natuurstenen poets je best met een pluisvrije doek en zuiver water. Informeer bij je leve-rancier naar gespecialiseerde onderhoudsproducten. Gebruik nooit azijn, citroen en zout voor het reinigen en ook vruchtensap tast natuursteen snel aan.
 

Graniet

Dit rotsgesteente blinkt uit door zijn sterkte en robuustheid. Graniet is zeer duurzaam, hittebestendig en krasvast en daardoor uitstekend geschikt voor keukenwerkblokken. Het is vaster van kleur en structuur dan marmer en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke granietplaat is uniek.
 

Marmer

Marmer ontstaat uit gekristalliseerde kalksteen en is uiterst veelzijdig in kleur en structuur. We herkennen marmer aan de typische kwartsaderen en poriën. Omdat marmer een zacht gesteente is, is het iets poreuzer dan graniet. Lichte slijpsporen zijn bij langdurig gebruik onvermijdelijk. 
 

Leisteen

Leistenen worden in lagen van de oorspronkelijke rotswand (ontstaan uit klei) afgespleten. Door hun typische gelaagde structuur hebben ze een robuuste uitstraling en stroef oppervlak. 
Leisteen is zachter dan graniet. Grijze schaafplekken kunnen met zuiver water worden weggewerkt. Doorgaans wordt leisteen geolied of in de was gezet. 
 

Kalksteen

Kalksteen komt uit alle delen van de wereld en is herkenbaar aan zijn vage lijnen, aders en vlekken. De kleuren kunnen uiteenlopen van gevlekt beige tot blauw, grijs en groen. Kalksteen is koel maar stijlvol, redelijk poreus en slijt snel. 
 

 

AddToAny