Cognac als kleur

Cognac als kleur

Smaakvol en uniek, net zoals de gelijknamige ‘brandy’ die in het stadje Cognac wordt gedistilleerd.
In het interieur zien we deze bruinachtige tint die neigt naar een warm oranje kleur vaak terugkomen. Dat komt vooral door zijn warme en stijlvolle eigenschap.

Een meubel in cognac

In het meubilair zien we de warme cognac kleur maar al te vaak terugkomen in lederen banken en fauteuils. Daarin komen zijn unieke eigenschappen het beste tot zijn recht. Waar een bank in leder of lederlook wel eens als ‘koud’ wordt ervaren, is dat niet het geval wanneer je je oog laat vallen op deze bijzonder sfeervolle brandy kleur. Integendeel, een zitbank in cognac straalt warmte uit.
Naast een sofa of een fauteuil zijn ook stoelen in cognac heel erg populair. Je kan er eindeloos mee combineren. Ook ander accessoires in cognac brengen rust en klasse in je interieur.

Industriële look in cognac

Sluit je je aan bij de hippe industriële look van het moment? Ga dan zonder twijfel voor cognac in je interieur. Deze look is stoer, gedurfd en bijzonder eigentijds. Wij zien jouw interieur al helemaal vóór ons: zwarte poten onder de ruwe houten tafel, en een robuuste wandkast met zwarte accenten. Daar hoort sowieso een cognac zitbank bij, verder afgewerkt met accessoires in natuurlijke materialen.

Scandinavisch design met cognac

Vergis je niet, cognac kan in tegenstelling tot de urban look ook in een erg minimalistisch interieur worden toegepast. De warme cognac kleur zorgt voor sereniteit en evenwicht in je interieur wanneer je de combinatie met erg zachte tinten en materialen gaat maken. Zelfs de grootste design merken maken gebruik van cognac meubilair om het geheel karakter en eenheid te geven. Zie je het voor je? Alles in zachte naturel tinten en dan een fauteuil in cognac? Heerlijk wegdromen is het in deze rustgevende woonkamer. Hou je wel van een Scandinavisch tintje? Kies dan een pastelkleurtje voor de kussens en de accessoires.

Groen combineren met cognac

Helemaal hip ben je de dag van vandaag als je een overvloed aan groene planten in je interieur brengt. Op die manier brengen we een stukje van het zalige buitengevoel naar binnen. Perfect wordt het als je dat toepast in een interieur met cognac meubilair. Groen en cognac vullen elkaar heel mooi aan en maken de ruimte alleen maar warmer en gezelliger. Durf zelfs nog een stapje verder te gaan en laat het groen ook terugkomen in accessoires zoals plaids, kussens, decoratie of kunst.

Vintage of nieuw

Uiteraard zijn er tal van nieuwe meubelen te vinden in deze mooie cognac kleur. Maar ook de vintage modellen blijven goed scoren. Een vintage meubel kan net dát statement stuk zijn dat je huis nodig heeft om karaktervol te zijn. Wist je dat er trouwens ook nieuw meubilair met de juiste vintage look te vinden is? Ideaal als je op zoek bent naar een cognac statement stuk.

 

AddToAny

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Ontvang nuttige tips en blijf op de hoogte van onze acties.

GRATIS Interieuradvies

Stuur ons alvast de afmetingen
van je kamer en maak een afspraak

Bereken je route
Openingsuren

Meubelen Lucas

Wijngaardstraat 54
9450 Haaltert

T 053-83.26.21
F 053-83.88.82
E info@meubelenlucas.be 

Bereken je route
Openingsuren

Trendline Jong wonen

Kerkskenhoek 57
9450 Haaltert

T 053-84.87.77
F 053-84.87.78