Alles over glas

Plexiglas

Acryl is slagvast, versplintert niet en in de regel zijn krassen en lichte brandplekken verwijderbaar. Plexi-glas is een zeer elegante materiaalsoort, maar je moet er wel tamelijk voorzichtig mee omgaan. Wrijving tegen andere voorwerpen kan vrij snel (kleine) krasjes veroorzaken. 

Acryl en plexiglas wordt op dezelfde manier schoongemaakt als gewoon glas. Er zijn in de handel speciale producten om kleine krassen of matte plekken te behandelen. Ook hier werkt de tandpasta tip. Diepere krassen kun je met fijnkorrelig glaspapier en fijn nat schuurpapier wegwerken om daarna met een metaalpolitoer na te wrijven.

Glas - weetjes & onderhoud

De transparantie van glas maakt een moderne en ruime inrichting van een interieur mogelijk. Het TÜV-label met GS-attest duidt op de naleving van strikte veiligheidsvoorschriften. 

Glas kan gereinigd worden met de normale in de handel verkrijgbare vensterreinigers en een zeemlap. Je kan eventueel ook warm azijnwater gebruiken. Streepvrije resultaten krijg je door een scheutje spiritus in het water te doen. Opblinken met krantenpapier doet het glas schitteren. Melkglas enkel afwassen met heet azijnwater en zorgvuldig drogen. 

Krassen in glas verdwijnen wanneer je er rijkelijk tandpasta opsmeert en daarna met een zachte doek napolijst. Wanneer de ramen zeer sterk vervuild zijn, kun je beter de ramen met een halve ui inwrijven voor je aan de gewone poetsbeurt begint.

AddToAny